skip to Main Content
+989193669390 - +989211550847
روش تهیه ورمی کمپوست به کمک کرمهای خاکی

روش تهیه ورمی کمپوست به کمک کرمهای خاکی

در ابتدا باید جعبه مناسب ورمی کمپوست تهیه نمود . ابعاد مناسب و مورد نیاز برای تهیه ورمی کمپوست  در این روش به قرار زیر است :
طول : ۲-۱ متر عرض :۱-۷/۰ متر ارتفاع : ۵/۰- ۳۵/۰ متر
برای این جعبه ها می بایستی شکافها و سوراخ هایی در کف و بدنه درنظر گرفت تا هوا به آسانی عبور نماید. چنین جعبه هایی ،گنجایش حداقل تولید ۳ کیلو گرم کود در هفته را خواهند داشت .
مناسب ترین نوع بستر برای کرمها نوع سلولز دار است . بافت الیافی سلولز رطوبت و هوای کافی را درون جعبه نگه می دارد. برای اینکه قسمت ته جعبه بعد از مدتی توسط کرمها از بین نرود ،می توان از ورقه های روزنامه یا مقوا استفاده نمود . روی روزنامه ها را تا ارتفاع یک سانتیمتر خاک ریخته و حدود ۲برابر آن آب بدان اضافه گردد. در این صورت محیط به سبب داشتن رطوبت نسبی ۶۰ الی ۸۰ درصد شرایط مناسبی برای فعالیت کرمها می باشد.


سپس پسماندهای آلی را بایستی به صورت لایه لایه به بستر اضافه نمود . کرمهای خاکی با حرکت عمودی به سمت بالا و لایه های جدید حاوی مواد غذایی ساخت کود آلی را شروع می کنند. کرمها با حفاری که به طور مداوم انجام می دهند تا به عمق بیشتری از بستر نفوذ نموده و در نتیجه با فراهم آوردن شرایط مناسب هوازی ،سرعت و جریان تبدیل ضایعات و زباله ها را بیشتر می نمایند . در این روش مواد زاید پس از ۴۵ روز آماده بردبشت می باشند یعنی وقتی که بیوهو موس تولید شد قابل سرند بوده و می توان محصول تولید شد قابل سرند بوده و می توان محصول را مورد استفاده قرار داد. برای ساخت بیو کمپوست در این روش نیاز به انتقال حداقل ۱۰۰-۴۰ کرم خاکی به داخل محفظه تهیه کود می باشد.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top