skip to Main Content
+989193669390 - +989211550847
تأثیر کاربرد ورمی کمپوست بر میزان عناصر غذایی کم مصرف در خاک و غلظت آنها در گیاه گاوزبان

تأثیر کاربرد ورمی کمپوست بر میزان عناصر غذایی کم مصرف در خاک و غلظت آنها در گیاه گاوزبان

به منظور مطالعه اثر کاربرد کود ورمی کمپوست بر میزان غلظت عناصر کم مصرف خاک و میزان جذب این عناصر در اندام های گیاهی گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis)‎،‏ آزمایشی در قالب طرح کرت های خرد شده با پایه بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سه تکرار در سال ۱۳۸۸ انجام شد.

تیمارهای کودی شامل دو سطح ۲۰ و ۴۰ تن در هکتار از ورمی کمپوست،‏ تلفیقی از ورمی کمپوست و کود شیمیایی،‏ کود شیمیایی شامل سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار،‏ سوپرفسفات ۱۰۰ و اوره ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار،‏ شاهد (بدون کود شیمیایی و ورمی کمپوست) و سال های مصرف به صورت سال ۸۵،‏ ۸۵ و ۸۸،‏ ۵ و ۸۶،‏ ۸۵،‏ ۸۶ و ۸۸،‏ ۸۵ تا ۸۷ و ۸۵ تا ۸۸ کود خورده می باشند.

طبق نتایج حاصل،‏ مشخص شد که تیمارهای کودی با تأثیر بر شکل قابل جذب این عناصر بر میزان غلظت آنها در خاک و گیاه اثر معنی دار داشت. سال های مصرف کود نیز در همه موارد به جز میزان غلظت مس در برگ و میزان غلظت مس و منگنز در گل دارای اثر معنی دار بود.

همچنین اثرات متقابل تیمارهای کودی و سال های مصرف آنها بر میزان قابل جذب تمامی عناصر کم مصرف در خاک اثر معنی داری را نشان داد،‏ درصورتی که در برگ و گل فقط بر میزان غلظت آهن معنی دار بود. درنهایت باتوجه به نتایج حاصل از این آزمایش کاربرد ورمی کمپوست به عنوان یک کود آلی توصیه می شود.

دریافت فایل کامل مقاله : Download

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top